This is the end...

...På min mammaledighet. Sista dagen hemma med mitt gull idag. Imorgon börjar vardagen som montör inne på björkborn igen. Det är med blandade känslor men mest tycker jag att det ska bli skönt att få träffa vuxna människor på dagarna igen. Och så får ju Mathias och Noah några sköna månader tillsammans hemma innan det är dags för dagis. Min väska är iallafall packad med allt jag kan tänkas behöva på jobbet: T-shirt, extra strumpor, duschkräm, deo, borste, hårtofsar, hårspännen, antistat armband, idkort. Sen hoppas jag att det går mycket bra på tv inatt för inte en chans att jag kommer att sova!
Förutom jobbet är det mycket på gång i veckan. Husvisning både onsdag och torsdag. Tänkte ta mig en sväng till träningslagret på torsdag också. På fredag bär det av till laxå och på lördag till kristinehamn på en bit mat.
Men nu är det vällingdags för Noah och snart nattning, sen är det soffan som gäller resten av kvällen.
Min lilla kille i somras. Då var det långt kvar till jobb<3

Färdig

Nu är lägenheten så gott som färdig städad. Lite småfix kvar bara men det får vi ta imorgon förmiddag. Nu är jag iallafall ny duschad och iordning gjord och drar på tjejmys=)

Storstäd

Idag vankas det storstäd hemma. Noah är skjutsad till farmor och jag har intagit mellanmål så nu kör vi. Toaletten är redan skurad och badrummet likaså så nu tänkte jag organisera hallen lite innan jag ger mig på övervåningen. Imorgon kommer ju Urban hit och tar kort inför försäljningen så nästa vecka hoppas jag att vårat hem finns på hemnet. Ska vi bara få lite fart på letandet efter ett hus till oss också. Tre hus är vi anmälda till visning på så jag håller tummarna.
När jag har städat och gnott klart blir det en dusch och lite smink så ska jag sticka iväg till Marlen sen och äta god mat med henne och Frida och bara umgås. *myskväll*=)

Livet är skört

Jag kollade på 'Sofias änglar' igår på kanal 5. Väldigt känslosamt program. Jag tyckte så synd om familjen som visste att pappan snart skulle dö utan att dom kunde göra något åt det. Jag tycker så synd om barnen som skulle förlora sin pappa när dom var så små. Imorse berättade även en kompis att en nära vän till henne hade dött. Helt oförberett för alla. Jag har inte mer än träffat henne ett fåtal gånger men jag tycker att det är så hemskt. Så hemsk för familjen och jag kan inte sluta tänka på hennes son som aldrig kommer att minnas sin mamma. Jag kan inte tänka mig hur det skulle kännas. Att inte få se Noah växa upp eller att han inte skulle få ha både sin mamma och pappa så länge han behövde. Många tankar till dom familjerna som måste gå igenom det här. Livet är skört och oerhört orättvist ibland

Fredagsmys

Fredagskvällen började med lite god mat, baconlindad fläskytterfile med inbakad vitlöksost, pressad potatis och rödvinsås. Blev en riktig höjdare. Sen nattade vi Noah, gick på tio minuter ikväll. Nu inväntas Let's dance på tv'n med lite soffmys och kanske lite glass till det. Underbar fredag kväll.

Underbara

Mina pojkar på promenad<3<3<3<3

Tatuerad

Resultatet av gårdagens tatuering. Riktigt nöjd är jag. Nu hoppas jag bara det läker fort och bra.
Var kul att det blev med lite färg den här gången också.

Pannkakor

Har nyss kommit hem från farmor och farfar där det bjöds på pannkakor med sylt och grädde. Smakade smaskens tyckte både Noah och jag. Han somnade nöjd efter maten i bilen hem så nu kan jag ta det lugnt en stund innan det blir full rulle igen.
Har pratat med chefen idag också. Jag börjar ju jobba om knappt 1 1/2 vecka igen så det är ju bra att veta vart jag ska vara nånstans. Skulle iallafall komma in till henne på morgonen så fick vi se vart det fanns jobb. Ska bli så kul att få träffa arbetskamraterna på dagarna igen men jag kommer säkert sakna lillskit också.
Nu tror jag att jag ska surfa in på hm och kolla om där finns några fina kläder. Rensade garderoben igår igen så snart kommer det att behöva fyllas upp=)

Sov gott min skatt

Nu har precis Noah somnat själv i sin säng. Det tog en timma ca och vi var kvar i sovrummet hela tiden men han somna utan gap och skrik. Nu måste vi fortsätta köra så här för han kan inte alltid somna på vårat bröst, han börjar bli för stor och tung. Förhoppningen är att nätterna ska bli bättre av det här också.
Idag startade vi iallafall dagen med ett besök på öppna förskolan. Förmiddagen tillbringades där och det blev en massa lek och bus. Eftermiddagen tillbringades med Johanna på stan (barnfri=) och det blev en fika på som hemma. Sen har jag ringt in lite ljuspartyn så nu är januari fullbokad=) Söndagens party var mycket lyckat så då blir man peppad att boka fler. 1000kr rikare kom jag hem men eftersom januari är en så tråkig månad vad gäller räkningar får jag inget större nöja av dom=/ Bilskatten, nya mobil abonnemanget + avslutet på det gamla och så tandläkaren på det. Och så är det ju tatueringen imorgon. Inte gratis, men förhoppningsvis täcker julklappen min tatuering så då är det bara Evelines jag behöver betala.
Nu får lite mys i soffan med Mathias avsluta kvällen.

Jag och mitt underbara gos<3

Disney on ice

Var en riktigt bra show igår, är supernöjd med kvällen. Hade fått platser längst fram i hörnet men det kändes inte alls bra så vi fick flytta upp några rader. Där såg vi iallafall utmärkt och jag kan rekomendera dom flesta att gå och se på det här. Ska bli kul om två år när man kanske kan ta med Noah och titta. Var iallafall hemma vid nio och slängde oss framför tv'n. Somna nog rätt fort efter vi hade ätit men det var bara skönt. Har ju inte fått så ordentlig sömn den här veckan när Noah inte har sovit som han ska. Gick inte upp förrän 9.40 i morse och det var välbehövt. Nu kanske jag orkar en vecka till men nattvak. Saknar min lilla skit nu. Ska göra oss iordning, åka och storhandla, åka till mamma och äta lite lunch sen ska vi hämta honom. Jag har ljusparty hos Susanne i eftermiddag också men när jag kommer hem hinner det nog bli lite mys och bus innan gullungen somnar.

Vad gör man?

Ja vad gör man med barn som inte vill sova?? Fjärde natten i rad som Noah har varit vaken. Inatt var det åtminstone bara 1 1/2 timma istället för dom vanliga 2-3 timmarna det brukar vara. Förstår inte vad som är fel, han ska bara vara vaken. Man går ju omkring som en zombie på dagarna. Rutiner har han ju och sover bara en gång på dagen... Vad är fel????? Håller tummarna för inatt iallafall.
Jaja, veckans diet verkar funka också. -2kg visade vågen imorse *wwwiiiieee* Men nu längtar jag till på lördag när jag får äta smörgåstårta hemma hos mamma=) Jag ska baka kakor till Evelines kalas imorgon också, får se hur det går när det luktar nybakat hemma och dom står färdiggräddade på spisen;) Nästa vecka blir det iallafall shake till lunch istället. Tror det får bli så januari ut till jag börjar träna igen.
Har iallafall fått en promenad till coop idag och en tur till mamma. Kaffekopp nummer två den här veckan drack jag där. Men dom har ju en kaffemaskin med så gott kaffe så då får man dricka=) Hann även till tattueraren med mitt förslag så nu längtar jag till på onsdag. Nu blir det soffläge eller lekläge (vet inte än) med Noah innan hans kvällsbad.

Kämpa på..

Dag nr 2 av mitt nya liv håller på att ta slut och jag kan säga att jag känner mig som en narkoman på avgiftning. Huvudvärk och drömmar om tårtor dras jag med men jag hoppas det går över snart. Jag har faktiskt redan syndat och druckit en kopp kaffe idag. Skulle även vara en kaffefri vecka men eftersom kaffe inte är direkt onyttigt så behöver jag ju inte hålla så hårt på det;) Var ju mest för koffeinets skull jag inte skulle dricka det. Har iallafall inte varit lika hungrig idag, kanske för att jag har tillåtit mig att äta pasta och knäckebröd. Gjorde en supergod pasta med vitlöksfräst zuccini och paprika med pesto *mums*
Har för övrigt tagit mig i kragen och åkt till elgiganten idag och bytt in våran gamla kolsyra patron mot en ny. Bra, tog bara några månader. Sen hämtade jag biljetterna till Disney om ice på lördag. Nu ska vi bara hitta ett bra ställe att äta på i karlstad också. Sen fick det bli ett besök hos mamma (det var där kaffet dök upp=)
Närmast blir det en tur ner till sängen för att bläddra i lite tidningar jag fick av mamma. Tränings och kost tidningar så passande nu. Kan man kanske bli lite peppad ett tag till.
Föresten så hittade jag en mall till hur jag vill ha min tatuering jag ska göra nästa vecka. Inte riktigt så här men dessa motiv ska vara med.


Bvc och 1 års vaccination

Noah's 1års besiktning gick bra. 11,2kg vägde han och var 78cm lång. Det innebär en viktökning på 0,5kg och 2,5cm på längden=) Sprutan var mindre trevligt och det känns inte bra att lura honom med leksaker och så är det någon som sticker honom i benen=/ Men det gick över fort och ingen feber har dykt upp än. Han har däremot gnällt och gråtit sig igenom eftermiddagen men nu sover han och vaknar förhoppningsvis glad imorgon=)
Mindre roligt var det när jag ställde mig på vågen imorse=0! 2kg hade jag gått upp sen sist jag vägde mig. Men dom ska ju bort illa kvickt. Idag har jag endast ätit frukt och grönsaker och jag ska säga att får jag inte mer mat så svälter jag! Ska nog lägga till något spannmål som pasta också men hålla mig från kött och socker till på lördag. Hoppas att magen ska bli bättre av det här, rensa ut allt skit jag har ätit ett tag. Ska snart börja träna också men jag tänkte invänta zumba starten vecka 4.
Imorgon ska vi iallafall få taklist i köket. Vill så gärna få ut det här på annons nu så vi kan få flytta. Jag tar nästan hellre en hyreslägenhet som är lite större om vi inte hittar ett hus snart för är så trött på det här stället när det står grejer högt och lågt och blåder rakt igenom fönstren så att man blir förkyld stup i kvarten.
Vad gnällig jag låter, jag behöver nog något att äta=)
Nu ska jag gå och plocka upp efter dagens lek i vardagsrummet. Alltid lika tacksamt..

10 Januari

Idag ska alltså mitt sundare liv börja. Startade dagen med två glas citronvatten och en smoothie på sojayouhurt och bär. Ska ta mod till mig och ställa mig på vågen sen också, ajajaj det blir nog inte roligt=/ En till som ska väga sig idag är Noah. Dags för 1 års kontrollen. Ska bli kul att se vad mycket han har vuxit. Tror inte han har gått upp så väldans mycket i vikt men han har nog dragit iväg på längden. Och så ska han ju få spruta idag också stackaren=( Hoppas att det går bra och att han inte blir dålig av den.

Ojojoj

Gick precis över vardagsrumsgolvet och halka på Noah's långkalsonger, så jag ramla baklänges ner i golvet! Herregud, måste sett väldigt roligt ut=))

Grattis!

Grattis världens goaste lilla unge på 1 års dagen. Hurra Hurra! Tänk vad fort tiden har gått. Min lilla kille är stor nu.

Kalas

Här är några bilder från Noahs första kalas idag. Tack alla för fina presenter och trevligt sällskap. På tisdag kör vi igen på pluttens riktiga födelsedag.

Nytt år, nya tag

1 januari idag. Nu är det inte längre samma år Noah är född. Då känns det verkligen att han har blivit stor. 1 år på tisdag! Kan inte fatta det, min lilla kille. Snart börjar jag jobba också, tillbaka till verkligheten. Gårdagen bjöd iallafall på god mat hos familjen Sillsten i aggerud. Skagentoast, älgfile och marängsviss. Jag var mätt när jag vaknade imorse=) Spelade ett roligt spel vi fick i julklapp av Jessica, "Lingon, lådvin och långkalsonger" där man tävlar i vem som är mest typisk svensk. Harri kom sist (logiskt eftersom han är finsk) Mathias kom näst sist (också logiskt eftersom han är lite finsk) och Susanne och jag kom på delad första plats eftersom vi är helt och hållet svenska=) Så spelet levde alltså upp till vad det lovade. Lyckades faktiskt hålla mig vaken till tolvslaget ändå. Låg visserligen i sängen och bara lyssnade på alla raketer utanför men vaken var jag. Och vi fick "sovmorgon" ända till kl 7! Gullunge<3
Imorgon är det kalas här hemma också och chokladkakan är glaserad och frostingen till muffinsen gjord. Vispa grädde bara imorgon och lägga drickan på kylning. När alla kalas är över börjar mitt nya sundare liv. Har redan lagt upp en plan för första veckan och så ska det tränas 1 dag i veckan. Då får jag ändå tid för familjen så mycket som jag vill. Träningslagret ska börja med Zumba så jag och Johanna tänkte hoppa på det. Tror det är en träningsform som passar mig perfekt. Nu blir det familjemys resten av kvällen, kanske med en bra film och lite popcorn;)


Älgfile och marängsviss *mums*

Så här god ser chokladkakan till imorgon ut=)

RSS 2.0