Godnatt

Det blev en promenad förut iallafall. Fick bli leklådan, fick med ,mig några fina presenter därifrån. Blev bara en kort sväng ute men jag tror Noah tyckte det var skönt med frisk luft, det tyckte jag också fast det var kallt. Hem och tog lite mellanmål sen åkte vi till mamma och hälsade på. Fick mig lite mat där också, det passade bra för jag var hungrig. Åkte hem vid sex tiden, Noah fick ett kvällsbad sen hade vi lite soffmys med 2 1/2 män och Halv åtta hos mig. Sen när jag fick min egentid fixade jag mina naglar! Ja, jag hann och orkade göra det. Känns bra. Nu ska jag stänga av allt på övervåningen och gå ner i köket och göra mig en hård macka med keso och avocado och lite örtkryddor 'tack för det tipset Tessan' Sen ska jag lägga mig i sängen och kolla på 'House' Blir väl lite sent men jag hinner ju se halva iallafall. Godnatt!

Jag har tråkigt!

Tråkigt tråkigt tråkigt!! Det har jag när Mathias jobbar kväll. Vet ju inte vad vi ska göra på dagarna. Igår var jag hos Eveline på skolan och fick en ansiktsbehandling. Superskönt var det, fick ögonbrynen färgade också så nu ser man lite mer levande ut när man är osminkad. Kom hem kl 12 och efter det gjorde vi nog ingenting. Satt vid datorn och beställde ljusen efter söndagens ljusparty och så beställde jag lite almanackor och julkort.
Nu har precis pappa varit här och lekt med Noah en stund men nu vet jag inte alls vad vi ska göra. Funderar på att gå till leklådan och köpa nåt fint till min nya lilla kusin Mio=) Eller om jag ska gå till lilla w istället, men det är längre dit. Ska se om jag får tid att även fixa naglarna senare, men jag har ju inte så stora förhoppningar på det. Har ju en liten gnällspik på mig hela tiden. Vet inte varför han blivit sån... *suck*

Räkningar

Alldeles för många är dom. Men nu är dom betalda så då kan man njuta av dom små slantarna man har kvar till nästa lön/bidrag då nya räkningar dyker upp. Synd att man måste handla mat för åtminstone hälften av pengarna man har kvar också. Skulle vara super om man kunde vinna typ 5000kr mat i månaden i ett år (eller varför inte en livstid=) Vad roligt man kunde ha för sina pengar då. Det är alldeles för ouppskattat med såna vinster som mat och bensin. Griniga gubbar på bingolotto som säger att "det vill jag inte ha" Tro nu inte att jag sitter och kollar på bingolotto varje söndag, men jag har faktiskt hört folk säga så. Det är ju mycket pengar varje månad man tjänar på det. Det önskar jag mig i julklapp tomten, mat och bensin för ett helt år. Hoppas jag hittar det i min julstrumpa.

27 november

Har haft en paus från bloggen några dagar, var skönt känner jag, händer inte något intressant varje dag heller. Igår var Mathias ledig iallafall men han fick åka till laxå ändå=) Jag hade bokat tid hemma hos Tessan för en massage. Väldigt välbehövligt för min stackars rygg som har haft ont så länge. Nu har den också ont iofs men det är för att den fortfarande är öm, hon tar i rätt så rejält men det är ju det som är grejen tycker jag=) Får se om jag kan sova på rygg inatt för det ska jag säga att det kunde jag inte natten till idag!
Idag blev det iallafall en sväng till stan. Lunch på kulan och en runda i affärerna. Noah fick en fin skjorta och en väst till jul och nyår. Så fin han kommer att bli. Sen tog vi en fika hemma hos farmor och farfar innan vi åkte och handlade mat till ikväll. Det blir lövbit med pommes och vitlökssås och så en sallad till det. Sen slank det med en flaska vin från systemet och till den serveras det mörk choklad *mmm...*  Men f*n vi glömde köpa en julskinka som vi tänkte ha färdig till första advent imorgon, det var ju skit...=/

hmm...

Nu ser jag visst inlägget från igår???????????? konstigt, förut var det som bortblåst...??

Bloggstrul

Försökte lägga in ett litet kort inlägg igår kväll men tydligen strulade bloggen just då så det kom aldrig med. Fick iallafall barnvagnen såld igår. Skönt att det gick så fort, 3000kr fick vi för den och det är vi nöjda med, då gick vi ju nästan plus minus noll med scootern vi köpte. Pax fläkten sitter även uppe i badrummet, nu är det bara bara taket kvar i köket. Kommer en mäklare hit på onsdag som ska kolla lite inför kommande försäljning, synd att det inte är uppe då men han kan säkert se bortom det.
Idag har jullådorna kommit upp ur källaren också=) Så kul att börja plocka upp tomtar och stjärnor. Ska ut på en liten "julshopping" imorgon och komplettera med lite grejer. Behöver julklappsetiketter och några ljus. Blockljus och antikljus till ljusstakarna. En ny pappstjärna och en sån där lysande liten boll är också välkomna hem till oss.
Sen så strök jag julgardinerna förut så dom är färdiga för upphängning. Skulle egentligen vilja ha nya gardiner till vardagsrummet också men man kan inte få allt.
Annars har vi varit ute i lämås i eftermiddags och hälsat på Frida och Elias. Frida hade bakat lussekatter så vi kom lagom tills dom åkte in i ugnen *smaskens*
Fick en så mysig bild på pojkarna när dom lekte i fönstret, ser ut som dom vill ut i snön.

Såld

Då var barnvagnen såld då, gick ju smidigt tycker jag. 3000kr fick vi för den och det är jag nöjd med. Gick vi ju nästan plus minus noll med scootern vi köpte. Skönt att slippa ha en barnvagn i hallen som tar plats iallafall. Har även fått upp pax fläkten i badrummet, se det händer lite grejer=)

Lusse Lelle

Nej jag vet att det inte är lucia än men vi tjuv startade ändå igår med ett riktigt lussebullbak. Närmare 100 bullar blev det totalt. Riktigt stora och goda blev dom. Bjuder på några bilder.
Här jäser det över

Goda gula bullar

Barnvagn till salu

Idag har jag äntligen tagit mig i kragen och snyggat till barnvagnen lite. Fick nya hjul och blev lite avtvättad. Nu ser den fin ut iallafall om det är någon som vill köpa den. La precis ut den på blocket så nu håller vi tummarna på det bästa. Är iallafall en riktigt bra vagn och i bra skick, kunde egentligen haft kvar den men är ju så kul med något nytt=) och så tar den nya lite mindre plats också.
Har för övrigt idag fått ner lite skräp i källaren så det inte står i vägen i hallen längre. Bara stått där i ungefär en månad. Att det ska vara så svårt att flytta på saker. Tror det blir bättre om vi bara kunde få ett HUS med lite mer plats i. Här finns det ju inte rum för nåt.
Har även nyss varit på willys och helghandlat. Blev pizzakit till imorgon kväll och så gled det med en chokladbit och lite popcorn. Lite måste man ju unna sig när det är helg=) Handlade även till mitt och Evelines lussebullbak imorgon. Gud vad gott det ska bli. Men nu ska jag snart ner och göra iordning kvällens kycklinggryta. Sen blir det nog en skål popcorn till idol.
Till Salu

Zzzzz...

Gud vad jag har varit trött idag. Andra natten i rad som Noah inte har sovit ordentligt. Igår var han vaken 3 timmar och i natt 2 timmar. Jag tror han håller på att få en ny tand stackaren, det känns så i nederkäken iallafall. Hoppas verkligen det är det och att det går över när den har tittat fram. Mår inget bra när jag inte får sova på nätterna. Fick iallafall sova 1 timme nu på eftermiddagen. Hur skönt som helst och det var verkligen länge sen som jag lyckades somna i soffan på dagen. Var väl tillräckligt trött nu antar jag. En dusch och lite mat som fattas nu bara men det är på g.
Lyckades i min trötthet ändå dammsuga och skura kök och sovrum idag. Inte dåligt gjort tycker jag. Ska ta hall och toalett innan kvällen också så är det åtminstone en våning som är ren och fin.
Imorgon ska jag köra mamma till örebro också. Svärmor får komma hit och passa Noah till Mathias kommer hem så jag får lite egentid på stan. Ska bli så skönt att bara gå och strosa runt ensam medans jag väntar på mamma. Köpa lite julklappar, något till mig själv kanske, fika lite, allt utan stress. Det blir nog en bra dag.

Nyduschad

Gud vad skönt det är att duscha! Finns ingen härligare känsla en att krypa ner i sängen nyduschad. Har haft ljusparty i eftermiddag och då blir man minst sagt varm av alla tända ljus och alla människor i samma rum. Längtade hem till duschen när jag var klar där, men först skulle jag till willys och storhandla. Tur att det inte var mycket folk där för det var lätt att springa igenom butiken och ta det jag skulle ha. Hem med allt och in i kylen, säga hej till Jens som hade varit här och gjort Mathias och Noah sällskap, men när han åkte hem så var jag snabb in i duschen. Ska bli skönt att krypa ner i sängen sen, synd att den inte är nybäddad med rena lakan också, det hade varit optimalt.
Var iallafall i kristinehamn igår kväll med Frida och Tommy. Lämnade Noah hos mamma och Roland så vi kunde få äta ute i lugn och ro. Var på en jättegod resturang som hade mongolisk buffe. Verkligen att rekomendera, dit måste vi åka fler gånger. Kom hem hyfsat tidigt ändå eftersom vi skulle hämta Noah, sen blev det soffan direkt och där somnade jag sött.  Nu ska jag se om det finns något att äta=) hungrig *som vanligt*=)
En hälsning till pappa på farsdag också.
Du är bäst!
Noah hälsar även till sin pappa.
Puss & Kram

Snygga vagnen

Hämtade Noahs nya vagn förut. Så här snygg är den. Riktigt nöjd är jag.
Hämtade taket på bauhaus också så nu ska det bara upp nån dag, sen blev det lite små plock på ikea.
Kul dag, nu blir det bara innemys resten av kvällen.

Årets första pulkaåk

Igår drog vi fram pulkan till Noah och gav oss ut på en liten liten vinterpromenad runt i rosendal. Jag tror det var uppskattat, han såg nöjd ut iallafall. Han är väldigt intresserad av snön, men det är ju klart, det är ju något han inte har sett förut. Man kan ju inte räkna snön som var i vintras för då var han ju så liten. Efter pulkaåket blev det iallafall en tur till skolgärdet för att köpa vinterskor till Mathias, det blev ett par snygga kängor så nu har hela familjen fått nya skor i vinter=) Tog en sväng till svärmor efter det och åt lunch, vi hade tagit med en lasagne hemifrån. En kopp kaffe på det så åkte vi hem och tog en eftermiddagslur alla tre. Var helt färdiga för Noah hade inte sovit så bra på natten. Vaknade när det var mörkt ute och var hungriga igen, hmm gör vi annat än att äta här hemma? Gick igenom frysen och hitta pommes kebabkött wokgrönsaker och viklöksbröd så det blev kvällens middag ihop med lite kall vitlökssås. 'Byggfällan' och 'Leila's home delivery' fick avsluta kvällen och inatt har jag sovit gott. Vet ärligt talet inte vad jag har gjort men jag vaknade av att jag kramade fjärrkontrollen till tv'n och att hela mitt vänsteröga var svullet???
Nej nu ska jag in i duschen sen blir det en tur till örebro.

Vintershopping och pizzamys

Imorse när vi gick upp så var det riktigt vitt ute, härligt! Blev en sväng på stan innan Mathias åkte till jobbet, skulle titta på vinterskor till mig och Noah. Blev ett besök på kängan, hade rabatt där och det ska ju utnyttjas=) Hittade iallafall ett par fina kängor till Noah och ett par till mig *nöjd* Mathias hittade också ett par men dom var tyvärr för stora. Var ju synd men han får kika nån annanstans. Blir nog ett besök på Team sportia i helgen, har nämligen rabatt där oxå=)
Vid sex tiden kom Eveline och Tim och gjorde oss sällskap också. Dom hade med sig en familjepizza så det var bara att hugga in. Var vrålhungrig så det gick ner snabbt, hade ju inte ätit ordentligt på hela dagen. Dumt av mig men jag slarvar lätt när Mathias inte är hemma. Imorgon är han ledig iallafall *jaa* Blir en riktig långhelg. Ska försöka in till Örebro på fredag och hämta taket (som för övrigt finns inne nu) och den nya barnvagnen. En tur till Ikea måste det bli också för lite små shopping (bara nödvändiga saker;) Sen på söndag är det ljusparty igen.
Men imorgon är planerna pulka åkning med Noah. Kul det ska bli!
Noah's fina skor


och så mina=)

Nu blir det inne mys

Har precis kommit in från snöstormen efter att ha uträttat lite ärenden. Noah och jag pälsade på oss efter lunch och åkte till ica maxi. Var lite där jag skulle handla sen åkte vi vidare till capri tobak i skranta och hämtade dhl kartonger och vidare till svärmor på en liten fika.Fick hjälp att skriva ut en paketlapp eftersom vi inte har någon skrivare.
Nu är vi äntligen hemma igen och har stängt in oss i värmen. Jag gillar ändå när det snöar ute, är en sån mysig känsla att julen börjar närma sig. Blir iallafall julmusik och kanske lite pepparkakor denna eftermiddag, *myyys*
Gårdagens partylite möte var iallafall trevligt. Skönt att komma iväg lite för sig själv. Jag vann ingenting, tyvärr, men man kan ju inte vinna jämt. Kom hem vid åtta tiden och då var det sängen och tv som gällde. Fick med mig en kopp glögg och tittade på 'ung och bortskämd' på svt. Herregud, det är så man blir mörkrädd hur vissa låter sina barn hållas. Sen var det svenska hollywood fruar, jag bara älskar Maria montazami, vilken härlig människa. När vi köper hus sen så ska jag absolut inreda med tofsar=) Avslutningsvis blev det pensionärsjävlar på 5an. Haha, hur kul som helst, sån ska jag bli som pensionär=) Sen kom Mathias hem från sitt kvälls skift så då kunde jag somna sött när jag visste att han kommit hem ordentligt.
Vilken härlig kvinna

Kall dag

Vaknade imorse och såg att det var -8 grader ute! *brr* Inne termometern visade 18grader i köket, inte varmt så elementet åkte på fort. Ändå blev det en långpromenad efter lunch, då var det bara-1 grad men den kändes ordentligt. Skönt ändå med riktigt frisk luft som det blir nu, bara att ta på sig ordentliga kläder så fryser man inte. Fint väder var det också så det gick inte att sitta inne. Promenaden ledde först till coop, köpte gravljus och så gick vi till kyrkogården. Hann aldrig dit i helgen så det fick bli idag istället. När vi sen vände hemåt från kyrkogården ville inte Noah mer, han gallskrek hela vägen hem. Folk som passerade oss undrade väl vad jag hade gjort med barnet.
Väl hemma iallafall blev han glad igen och jag tyckte att jag förtjänade en kopp kaffe och lite marabou vintervit, mmm.. så gott.
Nu väntar jag på att svärmor ska komma hit och passa Noah ikväll, jag ska på enhetsmöte med mina partylite ledare. Lite lotteri och fika känns som att det passar bra ikväll. Hoppas jag vinner lika mycket som förra gången;)
Noah hälsade på gammelmorfar idag

Gårdagen i bilder

Noah och jag gick till lekparken i det fina vädret

Ljuspartyt på kvällen bjöd på en del skratt. Här är Erik i Carros rosa one piece.



Idag blir det fika på stan om en stund med familjen, Jessica Frida  och Elias. Sen förmodligen ett besök hos farmor och farfar, en sväng till kyrkogården och ikväll kommer även Jens och hälsar på. Blir nog en bra dag.

Fullt upp

Torsdagen bjöd på aktivitet hela dagen, skönt när man har något att göra tycker jag. Började med en morgon promenad till bvc för Noah's 10månaders kontroll. Lilla killen vägde 10745g och var 75,5 cm lång! 3,5cm hade han växt på 2 månader, inte dåligt det=) Han visade även vad duktig han har blivit på att gå och klarade barnmorskans små tester galant=) Ett riktigt topp barn om jag får skryta;) Sen efter lunch kom Frida, Elias och Johanna och hälsade på. Tog en fika och pratade lite. Johanna flyger ju härifrån imorgon bitti, vi kommer sakna henne men vi hoppas att dom får det bra i thailand.
När Mathias kom hem tog jag bilen och åkte hem till mamma. Hjälpe Eveline att måla hallen så hon blir färdigt nångång så vi kan åka och köpa tapeter till deras vardagsrum och tapetsera det. Blev några timmar där iallafall sen hem och duscha. Kvällen slutade framför tv'n med 'ett nytt liv på landet' 'Bones' och 'Leilas home delivery' tillsammans med en burk pepparkakor=)
Dagen bjuder inte på så mycket, lite städ och tvätt sen ikväll har jag ett ljusparty. Får se om Jessica kommer hit också. Hon kommer hem ikväll men vi får se om det blir ett besök hos oss.

Jag är en daim...

Gjorde marabou's chokladtest och fick reda på att jag är en daim. Det är ju inga fel för daim är ju gott=) En realist var jag tydligen också enligt det, hmm kanske stämmer.
Har precis varit en vända nere på stan. Inne på banken och satt in lite pengar. Skönt när man sätter in och inte tar ut så det ligger lite + på sparkontona. Var på apoteket också och köpte nässpray och nässug refiller till Noah, stackaren är ju så snorig och det går ju aldrig över. Tur att pappa kunde komma hit och leka med honom medan jag var på stan så slapp han följa med ut i regnet, det gör ju knappast förkyldningen bättre.
Fick iallafall håret slingat av Eveline igår och Noah fick sin hockeyfrilla klippt=) Tack syster=) Kunde lägga upp en bild på resultatet men det är säkert ingen som ser nån skillnad ändå så jag struntar i det. Noah och jag är nöjda iallafall!
Nu ska vi gå och ha lite soffmys i det tråkiga vädret, kanske se om någon vill komma och göra oss sällskap.
Jag- en daim

Saftkok

Idag tog jag fram sommarbären ur frysen och kokade hallon och svartvinbärssaft, har tänkt att göra det länge (sen i somras när bären plockades) tack å lov att det finns frys=) Blev iallafall lyckat resultat, 1 1/2 liter sommar står nu och svalnar i flaskor i köket.
I övrigt har Noah och jag hälsat på Johanna idag. Bjöds på supergoda muffins, tyckte både Noah och jag;) "förlåt pappa" Hjäpte till att packa upp partylite paketet som hade kommit, Noah mer eller mindre dök rakt ner i lådan. Å så fina ljusstakar hon hade fått, måste bara införskaffas till vårat hem också. Johanna och Micke åker iallafall till Thailand i dryga en månad på lördag=( vad ska vi ta oss till på dagarna när hon är borta och Frida har börjat jobba igen. Ensam är jag, jag vill också jobba=( 3 månader kvar av föräldraledigheten sen får jag ett socialt liv på dagarna igen. Åtminstone i 3 månader sen kanske jag får tråka hemma igen.
Nej nu ska jag gå och roa min lilla trasselsudd som moppar golvet i vardagsrummet=) *trevlig kväll*
Mmm... nykokt saft

RSS 2.0