.....

Den här jackan blev min idag. Inte riktigt vad jag hade tänkt mig men man kan ju inte få allt. Några julklappar blev det också, till Eveline och till Elias. Skönt att ha lite färdigt. Nej nu väntas glögg och 'Beck- levande begravd'

Mer jul...

Blev inget örebro igår, taket vi skulle ha var slut på bauhaus, skulle ringa på måndag och kolla status. Förhoppningsvis inne så vi kan hämta nästa helg. Måste upp nu så huset kan komma ut på försäljning, ju förr desto bättre. Vi gör iallafall ett nytt försök till shopping idag, närmare bestämt lite julshopping=) Mathias och jag åker in till örebro sen när vinterdäcken sitter på bilen. Ska försöka hitta lite tidiga julklappar. Kul kul kul, julshoppingen är den bästa shoppingen, å slipper man julstressen i december är det bara ett +! Kanske väntar där inne en vinterjacka på att bli min också=)
Storhandling blir det också idag, kanske tar willys i örebro för omväxlings skull. Sen ikväll avslutar vi dagen med glögg och pepparkakor i soffan *myys*
Noah's nya vinterjacka och mössa från Nova star=) bortskämd unge

God morgon

Jag är ändå inte ehlt tidigt uppe nu men när Noah vakna för 40min sen så kändes det som om att gå upp mitt i natten. Kolsvart ute och så höll lillkillen oss vakna 2 timmar inatt! Jag kan inte förstå varför han inte bara somnar om. Han vaknar ju liksom kl 2! Ingen vettig människa vaknar kl 2 och sen är pigg och glad i 2 timmar. Iallafall när han vakna nu så kände jag att det var lika bra att gå upp, han somnar ju ändå inte igen. Och mannen bredvid visade klart och tydligt att han inte tänkte resa en fena, precis som det brukar vara. Har haft många horn i ryggen på honom från inatt till nu, tröttheten tar inte fram min bästa sida, å defenitivt inte hans heller.
Ska iallafall se om vi tar oss in till örebro och bauhaus sen och köper dom sista paketen tak vi behöver. Och en vinterjacka kanske om det finns någon på marieberg. Skulle ju köpt en igår men min kära sambo tyckte alla jackor var så fula här så då förstörde han mitt shoppinghumör. Hade som tur var hittat ett par jeans redan, som visserligen inte var skitfina och som gjorde baken dubbelt så bred på mig men dom var sköna och billiga så det får väga mest just nu.
Nehe, ska se om mannen i huset kanske vaknar snart så det blir nån frukost. Jag är hungrig=)

Lite ledig tid..

Idag kände jag för att ta tag i lite saker hemma. Började med att damma i sovrummet, ingen vacker syn. Så dammsugaren åkte fram och gjorde sitt jobb där inne. Tyckte ju lika gärna jag kunde fortsätta med köket då, och hallen. Lika skitigt där, nästan äckligt att vi går omkring i det. Noah hjälpte till han också, han åt upp en dammråtta=)
Hörde nyligen att en man (givetvis) gått ut med en teori (som han tyckte var fakta) att kvinnor gnäller mycket över att dom inte har någon fritid, när dom i själva verket har 30-40 timmars ledig tid i veckan. Med det menade han föräldralediga mammor som tar hand om sina barn hela dagarna men dom får ju vara hemma, och hinner man städa diska tvätta etc så är det minsann ledig tid! Så jag har haft en väldans massa ledig tid idag! Visserligen självvalt men det måste ju likt förbannat göras nångång, så varför inte när jag känner att idag orkar jag.
Sen tog jag ännu mer ledig tid i eftermiddags när jag lämnade Noah hos Johanna och Micke i några timmar så att jag kunde ta tag i utsidan av huset. Krattade löv, rensade rabatten och kastade massa skräp. Nöjd med det ville jag piffa till lite extra och skar till två stycket pumpor som nu står och lyser på trappan. Fattas bara lite ljung så är här riktigt snyggt faktiskt=)
Innan Mathias kom hem så svabbade jag av inne på toaletten också. Fy så där såg ut. Säkert veckor sen den städades. Nu kommer säkert ingen som läser det här gå på våran toalett igen men jag lovar att där ska städas oftare i framtiden.
Nej nu är det kvällen känner jag och snart "såld på hus" på tv. Godnatt!
Så här duktig var jag i eftermiddags!

Bra dag

Har verkligen varit en bra dag idag. Noah sov jättebra inatt, somna tio i åtta och vakna tio i sex, åt lite somna om och sov till tjugo i nio! Utvilad och glad över det hoppa jag in i duschen, sen fick Noah bada och så tog vi frukost efter det. Mathias åkte till pappa och böt till vinterdäcken på golfen och jag passa på att slänga skötväskan i tvättmaskinen. Vi ska ju sälja barnvagnen nu för vi får den nya till veckan. Ska snygga till vagnen nån dag och få ut den på blocket. Slängde i en ny tvätt med sängkläder och bytte till nya i sängen, alltid så skönt att krypa ner i nya lakan=)
Lekte lite med Noah till Mathias kom hem och tog över, då gick jag ner i källaren och hämta upp vinterkläderna, hitta två jackor som jag kan lägga ut på tradera=) Skönt när man kan rensa bort saker som inte används.
Har även hunnit lämna paketen som skulle skickas på preem och storhandlat på willys. Riktigt nöjd med mig själv idag. Det enda jag inte hunnit göra är att äta. Blev gröt till frukost och en måltidsbar i farten förut så nu ska det bli riktigt gott med en stor portion spagetti och köttfärssås som jag också har hunnit att laga iordning.
Och så har jag ju självklart beställt ljusen efter gårdagens ljusparty!

Lyckad eftermiddag

Eftermiddagens ljusparty var verkligen super lyckat. Sålde mycket så det blev bra förtjänst för både Johanna och mig. Det är kul när det går bra för då blir man peppad att fortsätta. Två nya bokningar fick jag också, hoppas jag bara att tjejerna inte avbokar men det ska jag allt se till att dom inte gör;)
Tackar iallafall Johanna som var en bra värdinna och tack för gott fika=)
Den här veckan har jag lite att pyssla med känns det som, får se om jag kan få till det ungfär så här:
  • Måndag: Handla, Skicka paket, beställa ljus
  • Tisdag: Kratta, Hälsa på Johanna och Micke
  • Onsdag: besiktiga bilen, kolla på hus
  • Torsdag: ??
  • Fredag: Stan? Köpa vinterjacka + jeans. Banken
Det där med att träna vill jag nästan lägga på hyllan. Jag börjar ju och kör på i ca 3 veckor sen kommer det nåt emellan å man tappar allt. Känns så meningslöst, tycker ändå att jag tränar som springer efter Noah hela dagarna.
Fina bilder från partyt

Tack för igår

Vill tacka Marlen och Jerry för en trevlig fest igår! Blev tyvärr inte så sent, som småbarnsförälder däckar man rätt så tidigt, tror vi åkte nångång mellan tolv, halv ett och då var jag nästan medvetslös! Det är skrämmande hur det är men det får vi ta igen när barnen är stora=) Hoppas Jerry blev nöjd med presenterna iallafall. Han fick en flaska rödvin (ett fint vin=) ett presentkort på JC och ett par ullared kalsonger (Jerry älskar ju ullared;)
Nu inväntar jag iallafall att Noah ska komma hem. Gud vad jag saknar honom. Måste hinna gosa lite med honom innan jag åker iväg till Johanna för ljusparty sen. Hoppas hon har bakat nåt gott till mig;)

Presentjakt på stan

Igår hade vi lite fredagsmys på stan med Frida Elias och Anki. Skulle på presentjakt till kvällens 25-års fest. Blev inget blodigt, visste istort sätt vad vi skulle ha redan och det är inte vanligt kan jag säga. Fattig som jag är så blev det ju ingen stor shopping för egen del, en flaska vin gled det med till kvällen. Hade siktet inställt på en bacardi mojito men eftersom vinet är dryga 100kr billigare så fick det bli en sån flaska istället. Så fick Noah ett par nya långkalsonger och tre tröjor. Men det är ju inte mer än rätt för det var ju hans barnbidrag jag handla för=) Han fick bjuda sim mamma på en lunch på som hemma också för det tyckte han att jag var värd.
Ikväll blir det som sagt 25-års fest för Jerry på Jacks. Ska bli kul. Noah ska sova hos Annika inatt, det betyder en natts ostörd sömn *jaaa* Har ett ljusparty hos Johanna imorgon eftermiddag också så det blir defenitivt inte nåt allvarligt ikväll. Måste ju vara pigg och fräsch när jag säljer ljus=)
Nu blir det kyckling i jordnötssås från igår kväll *mums*
Gårdagens fynd

Noahbus

Idag var Noah och jag på öppna förskolan, han älskar att få komma dit och leka av sig med alla andra barn. Han är så supersocial min lilla kille=) Här leker han i tunneln

JAAAA

Nu har vi äntligen reglat klart taket i köket! Nu måste bara införskaffas några paket tak till och taklist så kan vi få färdigt vårat kök. Sen är det bara att flytta och börja om från början i nästa hus;) Det är en ond cirkel..

Lite fynd från i måndags


Shoppingdag

Igår var jag uppe innan tuppen (05:00!) för kl 6 gick bussen till ullared! Frida och jag som tog en off dag från barnen och åkte på minisemester. Målet var julklappar och kläder till Noah, tyvärr fanns där inte mycket ytterkläder till små pojkar, set mesta var rosa och lila så det enda i ytterklädsväg blev mössa vantar och fuskpolo, men det behövs ju det oxå. Sen fick lillskit 2 par byxor + 2 par tröjor. Dagens fynd blev en babypulka (så nu får det komma snö=) och en Bobbycar polisbil till Noah i 1-års persent. Till mig själv blev det inte mycket, en bh tror jag är det enda, riktigt fin för att vara ett ullared fynd=) Övrigt lite småpryttlar, faktiskt bara nödvändiga grejer för en gång skull. Lägger ut lite bilder senare, orkar inte fixa med det nu. Hemkommen kl 22:00 dök jag i sängen och väcktes helt underbart kl 04:30!
Då kan jag iallafall stryka shopping från min lista. Fast jag själv skulle fortfarande behöva en vinterjacka, nya vinterskor och ett par jeans, hur ska jag lösa det då?
Nu väntas vila i soffan med en förhoppningsvis trött liten Noah!

Ett ljus i tunneln

Igår fick bloggen ett break, tyckte ni jag verka grinig i torsdags så var det inget emot vad jag var igår. Hela dagen var upp och ner. Natten hade varit så underbar med att Noah först vaknade kl ett och behövde nattas på nytt, sen när jag så skönt hade sussat in igen vakna han kl tre och somna efter mycket slit igen kl 04.20!! till råga på allt hade Mathias så snällt (som han tyckte) lagt sig på soffan och sovit så att jag skulle få sova i lugn och ro hela natten utan att han störde med sitt snarkande. Ja tack så mycket, det for många hemska tankar genom huvet på mig den natten. Så gårdagen som skulle bjudit på lunch på golfen och lite trädgårdsarbete blev istället en dag tjurandes på soffan.

Idag var iaf en bättre dag, eller ja, jag har fått sova och jag har inte sprängande huvudvärk iaf. Vi började regla taket i köket, kom knappt halvvägs pga en värdelös borrmaskin så fortsättning följer imorgon. Och som alltid när vi renoverar tillsammans slutar det med att vi skriker åt varandra och nära på ska köpa varsin lägenhet istället för hus. Vi får väl se vart det bär imorgon.
Kvällen har iaf fall bjudit på helt underbart goda fyllda paprikor (som jag för övrigt är typ bäst i världen på att laga;) och snart en bra film, "Knight and day" med Cameron diaz och Tom cruise. 
Ha en trevlig lördag kväll!

Ps. Har bokat biljetter till Disney on ice i januari, ska bli superkul, har velat sett det i flera år. Tror jag nästan jag boka dom första biljetterna för fick typ plats 1 och 2 på rad 1=) 

Orka...

Varför så mycket man måste/vill göra men så lite tid/ork?
Idag är en sån där dag som helst ska raderas ur min vecka. Lust och motivation finns inte.
Varför kan allt inte bara vara som jag vill när jag knäpper med fingrarna?
Jag vill städa huset så här är skinande rent. Jag vill rensa upp i trädgården så där är skinande rent, eller ja, mindre stökig iaf. Jag vill träna jag vill shoppa jag vill bara vara. Men till det krävs pengar (ja till och med till att bara vara krävs det f'n pengar) Jaja, för att skaffa mig själv lite motivation ska jag skriva en lista över saker som ska tas tag i dom närmaste dagarna sen kan jag återkomma med vad som blev och inte blev gjort.

*Städa/Rensa hemma
*Snygga till i trädgården
*Träna!
*Regla taket i köket (det får Mathias göra)
*Shoppa (jag ska faktiskt till ullared på måndag=)
*Bara vara (hoppas på spadag med Johanna)





Ljusparty

Ikväll inledde jag en ny karriär som konsult åt partylite. Eller karriär och karriär, jag kommer knappast att bli rik på det och kvällen var i ärlighetens namn väldigt stressig. Kan ha berott på att jag var tvungen att ha med Noah, då blir det först massa spring med väskor som ska in i bilen, barn som ska kläs på (det är INTE lätt) Sen ska väskor och barn ut ur bilen och allt packas upp samtidigt som man ska ha koll så att barnet inte river huset. Som tur var tog Sara en promenad med Noah en stund men sen var det full rulle igen. Sen blev Noah, som är van att lägga sig ca halv åtta trött och grinig så min partylite premiär var allt annat än lättsam. Nästa gång ska reservbarnvakt införskaffas i tid.
Nu ska en väldigt trött och sliten konsult gå och lägga sig i sängen och gotta sig framför tv'n.  Godnatt

Tacomys

Taco en tisdag passar aldeles utmärkt, att ingen tänkt på det innan. Ett sånt här härligt breake en vardag känns lite lyxigt, det blir det fler gånger. Att det också var i trevligt sällskap av Johanna och Micke var en liten extra bonus, tack för en trevlig kväll. Noah satt självklart med och åt majs utan händerna=) Han dök mer eller mindre ner och sög upp dom från bordet, gullunge. Han har haft en dålig dag, bara tjurat. Inte var jag gladare av att han ville börja dagen kl 4 i morse! Kl 4 är mitt i natten, när ska han lära sig det?

Vi fick iallafall sticka iväg ensamma i eftermiddags och kika på ett hus. Det är inte lätt det här med husköp. Man ser ett "perfekt" hus på hemnet men alltid är det något man blir besviken på när man kommer dit. Idag var inte ett undantag, lite omtapetsering och nya golv kan jag gå med på, det kommer amn sällan undan, men när det börjar röra sig om större grejer så tappar jag bara sugen. Jaja, det tåls att tänka på.
Iallafall så hade pappa hunnit trycka i Noah 1 1/2 pannkaka med fruktpure + 1/2 banan när vi kom hem! Herregud det finns ingen botten i den ungen. Tidigare idag tugga han bananskal och åt apelsin med skalet kvar. Bjuder på bilder av det och ett mysigt tacobord

Egentid

Lyckades efter x antal telefonsamtal få Noah i säng. Kan det vara 3-4 gången han får somna själv i sin säng och inte i min eller Mathias famn, jag tycker (peppar peppar) att det går riktigt bra. Lite tårar innan han ger upp och blundar bara men det har inte blivit några timmar av dåligt samvete för att han får skrika sig till sömns, skönt.
Men det är det här efter nattningen som är så skönt- stillheten! Det är så tyst och lugnt, man kan ligga i soffan framför tv'n utan att varje minut springa i kors och tvärs och säga "ajaj" när han står och bankar på vitrinskåpet eller stoppar in ett helt reklamblad i munnen. Men det är så livet är med en 9 månaders Noahbus och jag skulle allvarligt talat inte byta ut det för nåt i världen. Sen har jag självklart en lista på saker jag skulle vilja göra utan mitt hjärta.
*Läsa en bok
*Ta en helt galen shoppingdag med tjejerna
*En hotellnatt med kärleken ligger högt på listan
*En spadag med Johanna ligger inte heller långt bort
*Skapa en blogg

Titta det sista tog jag tag i idag och det är jag stolt över!
Så framöver hoppas jag att jag lär mig lite mer om hur man skapar en snygg blogg, självklart har datorn fått sig en makeover och alla bilder är flyttade till nån extern hårdisk eller nåt som jag inte kan hitta men det löser vi en annan dag. Nu är det tv'n och lugnt och ro som väntar

RSS 2.0